Carnitina lichida - prieten sau aliat?

Intrebare: Bună ziua! Este recomandată utilizarea carnitinei lichide pentru pierdere in greutate, corelată cu activități sportive de 4 ori pe săptămână, de tip cardio şi HIIT, corelate şi cu o alimentație bogată în legume, fructe şi peşte? Există vreun risc al carnitinei? Sau vreo contraindicaţie? Mulţumesc!

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

buna! administrata inainte si dupa exercitiile cardio, carnitina ajuta la slabit si teoretic nu prezinta efecte secundare sau contraindicatii, daca se repsecta dozajul, poate doar la unele persoane in cantitati mari , are efect laxativ. este minunat ca o corelezi cu alimentatie sanatoasa si evident, cu sportul, succes!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.