Care este porția normală zilnică de pâine?

Am tot citit că nu e sănătos să mananci multă pâine, că e recomandat să nu mai consumi painea albă pt ca e mai sănătoasa painea integrală, sunt o mulțime de informații pe internet pe tema asta (unele mai credibile, altele nu prea). Însa, la urma urmei realitatea este că pentru omul de rând ca mine (care toata ziua aleargă acasă - serviciu - acasă) cel mai la îndemana este să cumperi și să consumi paine albă.

Acum, eu încerc sa nu exagerez și să nu mănânc prea multă, dar de fapt cât înseamna mult pentru o persoană de 40 de ani? Adică câtă pâine ar fi normal să consum zilnic?

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Laura Ene - Medic Primar Diabet, Nutriție și Boli metabolice, Expert DOC

Vă recomand să încercați să inlocuti atât pentru dvs cât și pentru sănătatea familiei dvs, pâinea albă cu cea integrală! 
  
Acum peste tot găsiți sortimente de pâine integrală, cu secară, graham ori cu semințe, trebuie doar să vă organizați să faceți alegerile potrivite. Pâinea integrală vă poate ajuta să vă reglați transzitul intestinal, va ține mai bine de foame și va sătura mai repede decât cea albă. 
  
Dacă sunteți o persoană activă, fără probleme de greutate sau de glicemie, 150 gr de pâine pe zi este o cantitate rezonabilă de consumat într-o zi, repartizată proporțional pe fiecare masă principală a zilei. 


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.