Care este ora potrivită pentru a merge la sală?

Bună ziua, urmez o dietă și de o lună merg și la sală. Aș vrea să am cele mai bune rezultate, așa că îmi puteți spune când ar fi mai bine să merg la sport? Dimineața sau seara? 

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Florin Cujbă - Fitness Coach, Expert DOC

Fiecare dintre noi că și oameni suntem diferiți. A merge la sală este o opțiune excelentă și mă bucur că este atașată și o atenție la alimentație. În special dietele se recomanda de către un nutriționist avizat și aș fi foarte fericit să aflu că ai procedat așa și că nu folosești o dietă copiată de pe internet. Că să răspund și la întrebare: cel mai bine este să mergem dimineață la sală din mai multe puncte de vedere și aș vrea să detaliez: 
-în primul rând după antrenamentul de dimineață avem energie pentru toată ziua 
-antrenamentul ne accelerează metabolismul și astfel pe toată durată zilei vom avea arderi accelerate 
-bifam antrenamentul dimineață și ulterior avem timp pentru restul de activități unde se necesită o concentrare suplimentară 
-organismul răspunde mult mai bine când este odihnit (imediat când ne trezim) 
Pentru unii oameni organismul răspunde cel mai bine undeva în jurul orelor 12.00-14.00 deoarece atunci ating maximul de energie din acea zi însă, marea majoritate răspundem cel mai bine la antrenamentele de dimineață. 


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.