Candidoza san

Buna ziua! Alaptez un bebe de 8 luni. Acum o lună și jumătate mi a iesit pe areola sanului o pata rosie lucioasă cu margini conturate care s.a extins. Acum e aspră și mamelonul ustura. Am fost la ginecolog si mi a dat glicerina boraxata cu stamicina...nu a trecut, am mers apoi la dermatolog (a pus diagnostic de candidioza)si am primit nidoflor. Cat timp am dat cu nidoflor imi trecuse....dupa ce am întrerupt tratamentul au apărut simptomele. Bebe nu are nimic vizibil in gurita, doar o iritatie ce a apărut la fundulet acum, de câteva zile. Va rog sa mi spuneți cum scap de această problemă? Ce tratament pot lua? La ce medic sa mai merg?(Ce specialitate) Ii poate face rau bebelusului?

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Raluca Hera - Medic Primar Obstetrică Ginecologie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Bună ziua. Recomandarea mea este să luați din nou legătura cu medicul dermatolog care v-a indicat tratamentul, pentru a rediscuta cu acesta tratamentul. Pe lângă tratamentul recomandat de medic, este important să folosiți tampoane de bumbac după alăptare, ca să evitați umiditatea zonei mamelonare, sterilitarea obiectelor care vin în contact direct cu gura bebelușului, spălarea lenjeriei în apă fierbinte. Multă sănătate!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.