Candidoza recidivantă

Buna ziua! Ma confrunt cu o Candidoza vaginală recidivantă, am luat Diflucan 4 luni de zile si dupa 3 luni de la intrerupere ma confrunt cu aceeasi problema. Unde as putea sa va gasesc pentrul un control medical? Daca nu imi puteti recomanda o doctorita din Bucuresti?

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Raluca Hera - Medic Primar Obstetrică Ginecologie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Candidoza vaginala recidivanta se trateaza cu o medicatie de rutina care sa previna recidiva infectiilor. Terapia de intretinere incepe dupa vindecarea candidozei vaginale acute printr-un tratament de regula mai indelungat (pana la 14 zile). Tratamentul de intretinere consta de regula in administrarea de fluconazol (Diflucan) un comprimat pe saptamana timp de 6 luni. Alternativ, se poate administra Clotrimazol (ovule vaginale), o data pe saptamana.


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.