Candidoza gastrica

Buna seara! Iubitul meu de doua luni aproape are probleme cu stomacul. Mai exact, ii bolboroseste stomacul, are zona abdominala umflata, il doare burta, are flatulenta, senzatii de greata si de varsaturi. De asemenea, are si stari de anxietate, este obosit dar are probleme cu somnul. El sufera si de anxietate generalizata, insa un an de zile s-a simtit mult mai bine, episoadele anxioase fiind de intensitate extrem de redusa. Cautand pe internet informatii am gasit ca ar putea fi candidoza la nivelul stomacului sau al intestinelor. Puteti sa ne spuneti ce investigatii trebuie sa faca pentru a fi siguri de diagnostic si pentru a putea primi un tratament? Va multumim!

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Claudia Marin - Medic Primar Medicina de Familie, Medic Specialist Gastroenterologie, Expert DOC

Bună ziua. Simptomatologia descrisă este cauzată cel mai probabil de o tulburare functională (dispepsie,colon iritabil) având în vedere asocierea cu anxietatea. Este indicat un consult gastroenterologic, în cadrul căruia, pe lângă anamneza și examinarea pacientului, se poate recomanda tratament, eventual investigații endoscopice pentru stabilirea diagnosticului. Sănătate!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.