cancer sau nu?

Buna ziua . Hristos a inviat ! Recent una din rudele mele a primit rezultatul PET CT . Are antecedente de cancer mamar, operat in 2004 cu extirparea sanului. Acum la pet ct i-a iesit asa; Distributie fiziologica a radiotrasorului la nivelul faringelui, laringelui, glandelor salivare si tiroidei. Fara adenopatii supradiafragmatice care sa asocieze fixarea radiotrasorului. Status post mastectomie dreapta, fara focare captante sugestive pentru recidiva tumorala locala metabolic activa. Glanda mamara stanga fara focare captante incluse. Plamani fara leziuni nodulare active metabolic. Ficat, splina, pancreas, glande suprarenale fara focare active metabolic. Fara adenopatii subdiafragmatice care sa asocieze fixarea radiotrasorului. Fixare difuza la nivelul cadrului colic. Fara noduli peritoneali metabolic activi. Fara lichid de ascita. Excretie fiziologica a radiotrasorului la nivelul rinichilor si vezicii urinare. Uter si anexe fara focare captante incluse. Leziune osteolitica metabolic activa localizata la nivelul hemisacrului stang (corespunzator vertebrei S1), pe alocuri cu intreruperea corticalei osoase, cu SUVmax-lbm pana la 7.45. Fara alte focare active metabolic la nivelul segmentelor osoase scanate. Modificari degenerative vertebrale etajate si sacroiliace bilateral. Modificari inflamatorii scapulohumerale drepte si peritrohanteriene drepte. Concluzii: Leziune osteolitica metabolic activa la nivelul sacrului. mi-ati putea oferi va rog o interpretare a acestei analize PET CT? Va multumesc si va doresc multa sanatate!

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Dragoș Cuzino - Medic Primar Imagistică Medicală, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Bună ziua,

Astfel de situații sensibile trebuie mereu interpretate într-un context mai amplu, de către un specialist care să aibă acces și la istoricul medical detaliat, și la imaginile captate în urma scanării, și la eventuale alte analize/investigații relevante. Recomand ca persoana să-și programeze un consult la medicul (oncolog) care i-a monitorizat anterior starea de sănătate.

Sănătate și numai bine!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.