Cancer la palmani

Buna seara ,tatăl meu a facut un CT si i sa spus ca are cancer la plămâni.Am făcut bronhoscopie si la histopatologic ia iesit ca este bening,înainte de a ieși rezultatul a fost internat la oncologie si a facut prima cură de citostatice.Imi puteti spune daca trebuie sa continue citostaticele având în vedere că rezultatele sunt benigne?Mentionez ca el are o durere toracică în dreptul plamanelui. Va rog sa imi spuneti care este diferenta dintre malign si benign?

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Cătălin Costovici - Medic Primar Oncologie Medicală, Expert DOC

Bună ziua. Din relatarea dumneavoastră observ că diagnosticul de cancer este doar sugerat de CT, nicidecum confirmat. Obligatoriu, dar absolut obligatoriu, diagnosticul de certitudine este anatomopatologic - bioptic sau postoperator. Dacă biopsia a fost benignă, nu e voie a se iniția terapie oncologică pentru ca nu există diagnostic de malignitate. Dacă se menține suspiciunea de cancer, trebuie biopsiată tumora prin orice mijloace. Sănătate!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.