Căderea părului după naștere

Bună ziua. Am 26 ani și mă confrunt cu căderea părului de 4 ani. Acum 6 luni am născut iar pe Roblema se agravează zilnic. Am încercat mai multe produse și tratamente împotriva căderii părului insă fără rezultat. Am fost la 2 consultații iar tratamentele primite au fost fără rezultat. Ce aș mai putea face deoarece o să răman curând fără păr? Vă mulțumesc 

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Laura Mocanu - Medic Specialist Dermato-venerologie, Expert DOC

 

Bună ziua! O cădere accentuată a părului poate apărea după sarcină. Pot exista şi unele dezechilibre temporare ale mineralelor din organism sau o anemie, aşa că ar trebui efectuat un minim de analize în ceea ce priveşte hemograma şi fierul din sânge (sideremia).

Tratamentele pentru căderea părului sunt întotdeauna complexe, utilizarea unui singur preparat nefiind eficientă în multe dintre cazuri. Efectele benefice ale unei terapii pentru creşterea părului se instalează la cel puţin 2-3 luni de la debutul terapiei, această limită de timp fiind dată de ritmul creşterii firelor de păr. Mai devreme de aceste două luni se pot observa ameliorări prin prisma faptului că nu mai cad la fel de multe fire de păr ca şi înainte, dar pentru a obţine o creştere efectivă a unor noi fire, este nevoie de aplicarea cu conştiinciozitate a tratamentului cel puţin 3 luni. În funcţie de necesităţi, după aceste 3 luni tratamentul se mai poate continua, sau se trece pe o terapie de întreţinere şi de consolidare a efectelor obţinute.

Ca şi mijloace terapeutice avem la îndemână o gamă variată de suplimente orale ce conţin vitamine, minerale, aminoacizi şi alţi agenţi care să stimuleze creşterea firelor de păr. La aceste tratamente orale se adaugă şampoane şi variate soluţii topice cu rol de stimulare care se aplică pe scalp, la rădăcina firului de păr. Dacă aceste terapii nu au funcţionat, se poate apela la terapiile intervenţionale, de tipul mezoterapiei (injectări la nivelul scalpului, cu ace foarte fine, a unor substanţe de stimulare a creşterii firului de păr), tratamente cu lumini tip LED şi tratamente PRP (injectarea unor extracte de plasmă, trombocite, celule stem şi factori de creştere din sângele periferic). În decursul mai multor şedinţe de tratament, fiecare dintre aceste tehnici poate aduce efecte deosebit de satisfăcătoare. Numai bine!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.