Caderea părului accentuata

Buna ziua, Mă Ma confrunt cu o problema de cativa ani, imi cade patul in exces. Desi analizele nu au aratat a fi nicio deficiență, am facut un control si la endocrinolog, patul nu mai încetează să cada. Evident, m-am ales cu o aproape chelie in varful capului. Am incercat tot felul de produse comercializare, dar si tot felul de măsti naturiste, rezultatele nu au fost vizibile. Ba mai mult, am luat si ceva pastile pt asta si mi-a fost foarte rau. puteti sa.mi recomandări în sampon sau stiu si eu, o alta soluție ? Multumesc, O zi frumoasa! Mirela

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Caderea parului in cazul dvs. poate avea o cauza hormonala, un dezechilibru din care rezulta un exces de testosteron. Investigati aceasta problema cu analize si ecografia ovarelor (posibil ovare polichistice) dar si analize de sange care in plus pot detecta si dezechibre minerale sau deficit de vitamne din grupul B. Local se fac aplicatii cu substante recomandate de dermatologi, minoxidil 2%, mezoterapie, etc.


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.