Caderea parului

Am mari probleme cu caderea parului la 39 ani...mai am cam 1/2 din parul meu de vreo 2 ani cade fara nici o imbunatatire cu toate ca schimb sampoanele speciale, sprayuri speciale pentru radacina, vitamine speciale etc. Ce sa fac? Am o dieta mai mult de slabit dar haotica, sigur nu mananc ce trebuie....decat alimente vegetale si prea putin animale...si muncesc foarte foarte mult si sunt foarte stresata, dorm foarte putin (am o afacere care ma streseaza rau de tot si din cauza datoriilor financiare fac tot posibilul sa resist....!). Am patit si o hernie de disc cu migrare disc 6 mm si 3 luni am avut dureri cumplite, nu am dormit, am luat medicamente exagerat de multe...toate cred ca m-au dereglat hormonal. Acum durerile sunt suportabile si nu mai iau medicamente, voi mai face fizioterapie regulat si injectii cu ozon cand voi mai avea timp si bani! Ce credeti ca imi provoaca caderea parului? Sau ce sa fac sa imbunatatesc aspectul parului? Firul de par cade asa lung cum este cu o mica parte albicioasa in capatul firului. Cade foarte mult si se ingrasa cam la 2 zile...singura zi cand cade putin e prima zi dupa ce a fost spalat...iar cand spal parul cade mult in cada si mai usuc si cu peria de fiecare data sa-i dau volum...mai ramane si in perie. Sa fie problema hormonala? Mentionez ca si fata mea este plina de cosuri si, desi le tratez cu solutii si lotiuni, se vindeca greu, raman urme foarte urate care nu se trateaza cu nimic. Multumesc si astept un raspuns pe email!

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Laura Mocanu - Medic Specialist Dermato-venerologie, Expert DOC

Bună ziua!

Căderea părului are mecanisme foarte variate şi complexe, între care pot fi menţionate predispoziţia genetică, anemii, dezechilibre în nivelele unor vitamine şi oligominerale, influenţa stress-ului, dar şi alte afecţiuni sistemice. La o persoană sănătoasă, stress-ul are o importanţă deosebită, astfel că ar fi de ajutor dacă aţi reuşi să diminuaţi influenţa acestuia.

Gamele de soluţii pentru aplicare locală, şampoane şi tratamente sistemice sunt numeroase şi variate, astfel încât, daca nu se obţin chiar efectele dorite la utilizarea unora dintre ele, se pot încerca alte produse. La tratamentele locale se pot adăuga şedinţe de mezoterapie pentru păr (substanţe nutritive care stimulează creşterea firului de păr şi care se injectează în pielea capului utilizând ace speciale, foarte fine), şedinţe de terapie cu lumini speciale (în special lumină roşie), precum şi şedinţe de PRP (sau terapia vampir) – injectări de plasmă cu trombocite, factori de creştere şi celule stem recoltate de la fiecare pacient. Toate acestea cresc şansele de reuşită, cu refacerea podoabei capilare.

Ţineţi cont că orice terapie trebuie efectuată cel puţin 3-6 luni pentru a avea efecte benefice, fiind necesară apoi un tratament de întreţinere, pentru menţinerea efectelor obinute.

Mult success!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.