Caderea parului

Am o mare nedumerire în ceea ce privește căderea părului. Mamă natură nu a fost prea generoasă inceea ce privește podoabă mea capilară, având un păr subțire, moale, fîn și rar; de ceva timp mă confrunt și cu o cădere serioasă, la dus, la pieptănat, în caz că folosesc produse pt coafat simț imediat diferență, îmi cade dublu față de obicei. De câteva luni urmez și un tratament recomandat de dermatolog (Anacaps), suplimente cu fier și viț B,și spray'ul din aceeași gamă etc; menționând că analizele medicale îmi sunt normale, nici o carență... Ceea ce mă îngrijorează cel mai tare este că în ciudă tratamentului părul continuă să îmi cadă și am observat că și soțului meu a început să îi cadă din ce în ce mai mult păr. Să fie din cauza alimentației? Ce îmi puteți recomanda? Mulțumesc 

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Laura Mocanu - Medic Specialist Dermato-venerologie, Expert DOC

Tratamentele pentru căderea părului sunt complexe, de obicei asociindu-se mai multe produse, atât orale (după cum menţionaţi: suplimente cu fier, vitamine, aminoacizi, etc), cât şi locale: soluţii sau spray-uri care să stimuleze creşterea firului de păr şi să îi asigure substanţele nutritive necesare. Apariţia unor noi fire de păr se observă, de obicei, la cel puţin 2-3 luni de la debutul terapiei, această limită de timp fiind dată de ritmul creşterii firelor de păr. Primul efect care se observă este acela că nu mai cad la fel de multe fire de păr ca şi înainte, dar pentru a obţine o creştere efectivă a unor noi fire de păr, este nevoie de aplicarea cu conştiinciozitate a tratamentului cel puţin 3 luni. Tratamentul se poate continua pe durata mai multor luni, în funcţie de necesităţi, sau ulterior se trece pe o terapie de întreţinere. La tratamentul pe care îl menţionaţi aţi mai putea asocia minoxidil soluţie 2%, masat pe pielea capului de două ori pe zi (dimineaţa şi seara), timp de 3-6 luni. La aceste tratamente orale şi locale se pot adăuga terapii intervenţionale şi anume: mezoterapie (injectări la nivelul scalpului, prin utilizarea unor ace foarte fine, a unor substanţe de stimulare a creşterii firului de păr), tratamente cu lumini tip LED şi tratamente PRP (injectarea unor extracte de plasmă, trombocite, celule stem şi factori de creştere din sângele periferic). Efectuate pe parcursul mai multor şedinţe, fiecare dintre aceste tehnici reduce căderea părului şi stimulează creşterea a noi fire de păr. În ceea ce priveşte stilul de viaţă, încercaţi să evitaţi pe cât se poate situaţiile stressante, conflictuale, întrucât stressul este un factor ce induce şi agravează căderea păruluiş păstraţi o alimentaţie echilibrată, cu cât mai multe fructe şi legume proaspete şi sucuri natural. Numai bine!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.