Buna ziua! Am cancer?

Mi-a aparut acum 1 ani si ceva un lipom sub genunchi la aproximativ 5cm nedureros care in timp si-a modificat forma. Am început să-mi pun semne de întrebare cand mi-au aparut si pe tibia de la piciorul drept unele mai mici situate unul sub altul. De apariția lor am facut caz atunci cand am inceput sa simt niste dureri usoare, senzatie de picior greu, amorțit ca atunci cand se intră iarna de la îngheț la căldură. Am observat si pe antebrat, putin mai jos de încheietura mâinii, pe fata anterioara a mâinii o umflatura putin dureroasa la atingere. Toate aceste umflaturi sunt putin moi la atingere. Fiind sărbătorile nu am gasit niciun cabinet privat unde sa pot efectua un ecodoppler. Am in schimb o radiografie făcută la oase cu rezultat "fara afectare osoasa". Va rog, daca puteti sa ma ajutati cu un raspuns cat mai curând posibil, daca se poate, ca sa stiu dac-ar trebui sa ma îngrijorez sau nu. Va multumesc din suflet! Sărbători cu bine!!! 

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Buna ziua. Lipomul este o tumoare benigna formata din tesut adipos, care poate sa apara pe anumite zone de pe corp.Lipoamele sunt clasificate ca fiind excrescente benigne sau tesuturi de grasime. Asta inseamna ca un lipom nu este canceros si rareori este daunator. Pentru mai multe imformatii, puteti citi acest articol: https://doc.ro/sanatate/totul-despre-lipoame-localizare-cauze-tratament. Sănătate multă!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.