buna ziua

Ce as putea manca în fiecare dimineață la micul dejun , de cateva zile am arsuri stomacale , am gastrita de 2 ani, am tratat-o . O perioada am fost ok , acum iar am crizele din urma . Dimineata nu pot manca , dar am nevoie de un meniu poate ma puteți ajuta , sa încerc dimineața. Sunt fumătoare si bautoare de cafea. Va mulțumesc, aștept un răspuns

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Claudia Marin - Medic Primar Medicina de Familie, Medic Specialist Gastroenterologie, Expert DOC

Bună ziua. Numeroase studii arată că alimentele care declanșează arsurile gastrice diferă de la o persoană la alta. De aceea, un mod de a descoperi care sunt alimentele care provoacă disconfort este să țineți un jurnal alimentar. De regulă, alimentele care declanșează arsurile gastrice sunt ciocolata, cofeina, ceapa, menta, sucurile carbogazoase, dar și alcool. Dimineață, puteți să încercați să consumați legume (castraveți, legume cu frunze verzi), fulgi de ovăz, fructe, cu excepția citricelor. De altfel, este important să știți că fumatul poate înrăutăți durerile gastrice. Multă sănătate!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.