Buna seara

De 6 luni am scos colecistul , si tot atunci am fost depistat cu steatoza . Am luat esentiale de 300 mg , una pe zii , timp de 3 luni , si tin si regim , care nu este foarte strict . Ce imi recomandati ?

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Claudia Marin - Medic Primar Medicina de Familie, Medic Specialist Gastroenterologie, Expert DOC

Bună ziua! În principiu, vă recomandăm să urmați un stil de viață sănătos, prin adoptarea unei diete cu rol de protecție hepatică, scăderea în greutate (dacă este cazul) și exerciții fizice zilnice, măcar 30 de minute. Mai multe detalii, puteți afla AICI: - https://doc.ro/steatoza-hepatica-sau-ficatul-gras/modificari-ale-stilului-de-viata-in-steatoza-hepatica

https://doc.ro/steatoza-hepatica-sau-ficatul-gras/reguli-de-urmat-pentru-pacientii-diagnosticati-cu-boala-de-ficat-gras

De asemenea, găsiți o varietate bogată de informații în ceea ce privește stilul de viață și tot ceea ce presupune îngrijirea celor cu steatoză hepatică în Comunitatea DOC.ro - https://doc.ro/comunitatile-doc/steatoza-hepatica-sau-ficatul-gras, în care abordăm în detaliu ficatul gras (steatoza hepatică).

Mulțumim că ne urmăriți! O zi cu grijă de sănătate! 


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.