Buna seara

Buna seara as avea nevoie si eu de o parere a dvs. Am la fiere o piatră de 3cm si mi s.a spus că singura soluție e operatia..doream sa stiu chiar nu exista alta solutie de a scapa de piatră decât operatia ? Va multumesc

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Bună ziua. Dacă calculul măsoară între 5 mm şi 10 mm, probabilitatea că acesta să fie eliminat prin urinare scade la 50%. Atunci când pietrele la rinichi depăşesc 10 mm, probablitatea de eliminarea spontană este foarte mică. De aceea, în cazul dumneavoastră, piatra la rincihi poate fi îndepărtată doar chirurgical. Mai multe despre pietrele la rinichi, puteți citi aici: https://doc.ro/dieta-si-sport/dieta-in-litiaza-renala-ce-alimente-ne-ajuta-sa-prevenim-formarea-unor-noi-calculi. Multă sănătate!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.