Bună...E posibil ca, copilul nostru de 7 ani sa ne afecteze relația intima ,a părinților?

Bună ziua..Mă numesc Romeo și am o întrebare la dumneavoastră.. Suntem 2 părinți în vârstă de 41 respectiv 40 de ani..Suntem căsătoriți de ceva timp dar băiatul pe care îl avem acum a venit după aproape 10 ani de la căsătorie.. Problema noastră este că el mai doarme cu noi in pat..De mic copil până la vârsta de aproape 4 ani a dormit singur,dar după nici nu vrea să audă să doarmă singur... Problema este că nici noi că părinți nu mai avem aceași intimitate cum o aveam când nu era copilul...Pe această problemă sau ivit și probleme și certuri.. Spuneți-mi va rog cum aș putea să rezolv situația pentru că nici nevasta nu l-ar prea lăsa să doarmă singur pentru că se teme copilul și că s-ar trezi noaptea și ar țipa.. Spuneți-mi ce trebuie făcut..Va mulțumesc frumos și scuzați scrisul

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Buna ziua! Exista pareri pro si contra referitor la dormitul copiilor cu parintii. Impreuna cu sotia dvs, dar si cu multa rabdare, puteti incerca sa va convingeti copilul sa doarma singur aducandu-i mai multe argumente. Va invit sa descoperiti mai multe sfaturi utile in acest sens in articolele noastre -- https://doc.ro/sarcina-bebelusi-sanatatea-mamei/nani-nani-puisor-dormi-cu-mama/   https://doc.ro/sanatatea-copilului/dormi-cu-copiii-in-pat-cat-de-sanatos-este-pentru-dezvoltarea-lor. Poate fi util sa discutati aceste aspecte macar in cateva sedinte de consiliere cu terapeuti formati in psihoterapia copilului. Sanatate si mult succes! 

 


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.