Bufeuri (50 de ani)

Buna ziua, va rog sa ma lamuriti si pe mine referitor la urmatoarea problema: am bufeuri foarte intense si am mers la mai multi doctori ginecologi pentru a mi se recomanda tratament. Acestia mi-au prescris anumite medicamente de substitutie hormonala comunicandu-mi scepticismul lor despre folosirea lor, sfatul fiind "sa suport" ceea ce mi se intampla. Aceste pastile nici nu se prea gasesc in farmacii, trebuie sa iei ceea ce gasesti nu ceea ce ti se potriveste. Pana la urma am ajuns la un medic endocrinolog care mi-a recomandat pastile pe baza de soia (soy aid) si zmeur. Acestea au avut un rezultat relativ timp de 4 luni, dar acum AU REVENIT vechile bufeuri care imi uda hainele de sunt bune de stors. Intrand in panica am dublat numarul de pastile si pare ca are efect. As vrea sa stiu ce sa fac in continuare, nu mai stiu pe ce cale sa pornesc, aceste bufeuri imi afecteaza calitatea vietii. Mentionez ca din septembrie 2015 nu am mai avut menstruatie (pana atunci aveam indusa de pastile hormonale), am o carenta de vitamina D pe care o tratez.

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Raluca Hera - Medic Primar Obstetrică Ginecologie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Puteti incerca alte preparate paliative, de exemplu FEMOVITA sau REMIFEMIN. De asemeni este recomandata activitatea fizica regulata, care este dovedita a ameliora semnificativ simptomele de premenopauza.


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.