Boli infecțioase sau ceva

Buna seara , sper sa nu fie un subiect ciudat am și eu o nelămurire , am înțeles că bolile infecțioase se pot transmite prin saliva , acum...o sa fiu cat de precis și pe scurt chiar dacă mă voi exprima puțin deplasat...sunt unele cazuri când unii oameni au tipul de sărut ..care efectiv isi introduc limba in gura altuia ...și vreau să știu la acel tip de referă ? Și aș vrea să știu , eu am sărutat o persoana pe buze(cam de 3 ori) , ea avea buzele uscate .e vreun pericol de așa ceva ? Sau doar in cazul primei variante pe care am zis se aplica

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Ionuț Fronea - Medic Specialist Farmacologie Clinica, Expert DOC

Bună ziua,

Nu toate bolile infecțioase sunt transmise la fel și probabil cel mai grăitor exemplu rămâne COVID, despre care știți bine că avea nevoie de un anumit grad de apropiere pentru ca virusul să se poată răspândi, dar nu era obligatorie nici măcar atingerea directă pentru ca o persoană neinfectată să se infecteze.

Sănătate și numai bine.


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.