Boli autoimune si viata sexuala

Buna ziua, ma numesc Anda, am 29 ani si sunt diagnosticata cu sindrom sjogren de 9 ani (sub medicatie). De aprox 1 an au inceput si manifestarile genitale (uscaciunea mucoasei) insa folosesc ovule cicatridina (abia am inceput sa le folosesc) am folosit gynophilus dar fara rezultate. Acum 2 luni am avut o candida plus inca o infectie pe care le-am tratat la recomandarea mediccului cu flagyl 7 zile si macmiror 6 zile. Dupa acest tratament am ramas cu "un fel de rana" de la exterior spre interior., ma supara foarte tare la actul sexual, ustura ingrozitor. Ce crema as putea folosi sa treaca acea..."rana"? Multumesc

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Raluca Hera - Medic Primar Obstetrică Ginecologie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Ar trebi verificat sa nu fie o candidoza restanta sau recidivata, caz in care se impune un unguent antimicotic (TRAVOGEN de ex). In cazul in care nu este o infectie, un unguent emolient si cicatrizant simplu.


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.