Boli autoimune și covid 19

Buna ziua! Ma interesează care este interacțiunea covid 19 cu bolile autoimune și riscuri asociate ! Precizez ca am hipotiroidism in urma unei tiroidectomii totale( Tiroidita Hashimoto ) , cu substitutie de Eutyrox , fibromialgie sub tratament cu Gabaran, endometrioza și o spondilartrita nediferențiată ! Ma interesează dacă Gabaranul poate reprezenta un risc asociat in cazul unei Infecții cu covid 19? Și dacă bolile din sfera autoimună pot reprezenta comorbidități in cazul infecție cu Covid 19? Va mulțumesc frumos! Sănătate multă!

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Bună ziua. În această perioadă, vă recomand să respectați  măsurile de igienă, să vă spălați frecvent pe mâini și să evitați contactul cu alte persoane. De asemenea, am detaliat aici: https://doc.ro/sanatate/efectele-covid-19-asupra-organismului câteva informații utile despre efectele pe care le are COVID-19 asupra organismului, iar aici aveți informații despre bolile asociate care cresc severitatea infecției cu SARS-CoV-2. Multă sănătate!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.