BICUSPIDIE AORTICA/PROLAPS DE VALVA MITRALA

Buna ziua,am 25 de ani si in urma unui control efectuat am primit diagnosticul de bicuspidie aortica/prolaps valva mitrala cu recurgitrari usoare la ambele valve,mai exact gradul 1,iar la valva aortica cuspele sunt usor ingrosate. De cand am primit acest diagnostic,viata mea parca s-a terminat,ma gandesc intr-una ca as putea sa fac un atac de cord,sau pot sa apara alte complicatii..si nu ma mai pot odihnii...sunt foarte stresata zi de zi. Tot ce mi s-a spus este ca trebuie sa fac un control la 2 ani sa vad evolutia valvei... As dori sa stiu si parerea unui alt expert,aceste recurgitrari pot stagna,sau o data instalate,este o chestiune de timp doar pana cand vor creste in grad ? Valva aortica avand cuspele usor ingrosate,poate ramane asa ? Multumesc de raspuns

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Ionuț Fronea - Medic Specialist Farmacologie Clinica, Expert DOC

Buna ziua! Va recomand sa respectati recomandarile si sa va prezentati la controale asa cum sunt programate. Patologia valvulara evolueaza in timp. Multa sanatate! 


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.