Bebeluși și sănătate

Buna seara am fost la medicul de familie pt a cântări bebelușul sa vedem daca ia în greutate hrănit doar cu sân,și a luat într-o săptămână 140de grame el a avut la naștere 3660 și mi-a scăzut în 4 zile 160 de grame este bn ar mai avea nevoie de un plus cu lapte praf

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Bună ziua! Părerile sunt împărțite aici. Mai exact, există medici care recomandă suplimentarea cu lapte praf. Trebuie să știți că bebelușul nu trebuie cântărit săptămânal, pentru că are pusee de creștere, când poate să ia și pânâ la 400 de g în greutate. Ideal ar fi ca bebelușul să ia în greutate cel puțin 750 g pe lună, în primele 3 luni, apoi câte 450 g lunar. De asemenea, vă recomandăm să urmăriți acești indicatori:

INDICATORII care ne arată daca bebe primeste suficient lapte (si pe care trebuie sa ii urmarim intotdeauna in paralel):

1) Supt preponderent activ (cu inghitituri) per fiecare sesiune de alaptare;
2) Pipi - MINIM 5-6 scutece ude in interval de 24 de ore (socotite cu 3 linguri de lichid pana la varsta de 6 saptamani si cu 6 linguri dupa aceasta varsta);
3) Scaun solid cu aspect normal (semi-lichid, galbui-mustar cu sau fara bobite albe);
4) Evolutie buna a greutatii;
5) Stare generala buna, bebe activ si vioi.

De asemenea, puteți verifica cu un consultant în alăptare dacă atașarea la sân e corectă. Dacă nu e corectă, bebelușul nu suge și nu crește în greutate.

O zi senină cu grijă de sănatate! 


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.