Bebe 2 luni

Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un raspuna la urmatoare situatie: am o fetita de 2l si 1 saptamana pe care o alaptez. Zilele trecute am racit si l-am trimis pe sot la farmacie sa ia medicamente. Eu nu am uitat sa ii spun ca alaptez si sa ia ceva in functie de acest lucru, iar farmacista i.a dat antinevralgic sinus, teraphu si nurofen. Cand a ajuns acasa nu m-am gandit niciodata ca acestea ii fac rau copilul si ca nu sunt indicate in alaptare, m-qm gandit cum sa scapi de durerile provocate de raceala, asa ca am luat: in prima etapa o pastila de antinevralgic, apoi la 6 ore alta, iar la inca 6 ore am luat si antinevralgic si mi.am facut si un teraphu. Toata astea in prima zi, eu intre timp alaptand in continuare bebelusa. Ziua urmatoare m-am simtit mai bine eu dar bebe are stare de somnolenta continua, este foarte maraita, nu vrea in brate si nici nu prea mananca. Credeti ca acestea sunt reactiile pastilelor asupra ei? Si sa imi spuneti va rog, care sunt consecintele? Mai tarziu vor fi repercusiuni? Multumesc

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Bună ziua. Aproape toate medicamentele ajung în laptele matern. Cantitatea de substanțe din medicamente la care bebelușul este expus depinde de mai mulți factori precum dozajul și cât de des se administrează medicamentul. Având în vedere că ați observat anumite modificări la copilul dumneavoastră, modificări care au apărut după administrarea acestor medicamente, recomandarea mea este să nu mai amânați consultul pediatric. Sănătate!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.