Batatură sau altă problemă dermatologică?

Acum un an fetei mele i-a apărut în talpă, pe călcâi, o bubiță mică ca un vârf de ac și o jenă în locul acela. Cu timpul a luat forma unei bătături, se vedea și se simțea în mijloc ceva. S-a dus la pedichiură și i-a curătat locul dar degeaba, și-a dat și cu o soluție pt bătături și nimic. Acum mi-a arătat locul și bătătura s-a extins și e dureroasă. Întrebarea mea este: la ce medic să meargă, dermatolog sau chirurg? Mulțumesc

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Laura Mocanu - Medic Specialist Dermato-venerologie, Expert DOC

Bună ziua! Cel mai probabil este vorba de o verucă vulgară. Există cazuri în care soluţiile aplicate local nu reuşesc să trateze în mod eficient, mai ales dacă este vorba de leziuni mari, cu evoluţie de lungă durată. Şi atunci este nevoie de tratament intervenţional, cum ar fi electrocauterizarea, îndepărtarea leziunii prin utilizarea laserului sau crioterapia. Aceste proceduri se efectuează în cabinetele de dermatologie. Vă doresc mult success!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.