Bataie rapida a inimii

De aproximativ un an si jumatate, ma confrunt cu niste batai ale inimii ciudate. simt cum se opreste, apoi bate foarte repede, pot sa spun ca bate pe loc, dupa aceea revine la normal. Aceste 'tremuraturi' dureaza aproximativ 7-8 secunde, dar par o vesnicie, am impresia ca nu mai revin bataile la normal. Sunt zile cand nu se intampla, dar de regula se intampla zilnic. Am fost la cardiologie, am avut si holter, dar nu au fost prinse aceste tremuraturi. As dori sa stiu care ar fi cauzele acestor batai foarte neplacute, deoarece ma tem sa nu fie periculoase. Dupa aceste episoade de batai ale inimii, ma simt epuizata, caldura in spate in mijloc, nevoia de a merge la toaleta, si ragaieli. La cardiologie mi s-a spus, ca daca ma deranjeaza aceste batai, pot sa imi prescrie medicamente pt ritm, dar am refuzat, nu as dori sa iau tratament pt inima daca nu este cazul. Va rog sa ma ajutati cu un sfat, am zile cand sunt ok si uit ca am o problema, apoi brusc se intampla si totul se naruie ce am construit cand am fost ok. In urma cu 10 ani am inceput sa am pusee de hipertensiune, si dupa lungi investigatii si tratamente inutile, s-a constatat ca e din cauza lipsei de B12 si acid folic. Ma intreb, acuma, aceste batai neregulate nu pot fi ca urmare a lipsei de ceva din organism, asa cum a fost in cazul puseelor hipertensive lipsa de B12 si acidul folic? Mentionez ca duc o viata normala, nu fumez, nu consum alcool, nu beau cafea, fac miscare, in tinerete am facut sport de performanta, acuma merg pe jos, merg cu bicicleta, joc tenis (cand vremea imi permite). Desi am renuntat la ideea ca voi fi vreodata ceea ce am fost inainte, sper totusi sa ii dati de capat problemei mele cu toata echipa dvs de medici. Va multumesc, sanatate la toata lumea.

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Buna seara, este posibil ca la originea acestor problema, mai ales daca intervin dupa ce ati mancat, sa fie de fapt-  stomacul. Ar trebui sa mergeti la un gastroenterolog si sa faceti o endoscopie pentru a vedea daca nu cumva suferiti de o hernie mediastinala. Sanatate multa!

 


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.