Balonarea excesiva

Buna Ziua! Ma balonez foarte foarte tare de la orice mananc. Toate analizele sunt bune. Nu am vreo boala. Am luat si Normix Espumisan, carbune medicinal, triferment chiar si produse naturiste si nu au niciun efect. Ce as putea sa fac? Multumesc frumos!

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Laura Ene - Medic Primar Diabet, Nutriție și Boli metabolice, Expert DOC

Nu doar analizele de sange sunt importante in diagnosticarea si tratamentul corect al balonarii. Este nevoie de analiza materiilor fecale pentru paraziti, proba de digestie din scaun si antigenul Helicobacter Pylori, completata cu colonoscopie, pentru a spune ca am facut investigatiile complet. Daca toate acestea sunt normale, este important sa tineti un jurnal alimentar in care sa notati absolut tot ce mancati si momentul aparitiei balonarii, pentru a elimina acele alimente care va fac rau. Incercati sa luati intre timp probiotice si sa eliminati absolut toate alimentele procesate din dieta dvs. Multa sanatate!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.