Avort indus

Bună ziua pana la câte săptămâni se poate induce un avort am văzut un articol de al dumneavoastră în care spuneați ceva de 24 de săptămâni eu am 25 de săptămâni și as vrea sa știu dacă se mai poate face ceva va mulțumesc

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Raluca Hera - Medic Primar Obstetrică Ginecologie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Bună ziua! Un avort provocat sau indus este facut in trimestrul al doilea de sarcina. El poate fi o optiune dacă gravida a trecut de saptamana a 24-a de sarcina si nu se mai poate face o procedura de avort prin dilatatie si evacuare. Pacienta va primi medicamentele necesare care ii declanseaza travaliul. Uterul ei se va contracta pentru a elimina sarcina. Medicul ginecolog ar putea folosi si alte metode, cum ar fi aspiratia sau un instrument medical numit chiureta (pentru chiuretaj), pentru a curata uterul pacientei. Vă dorim multă sănătate!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.