Avc și poliartrita reumatoidă

Scriu in numele mamei mele care a suferit de puțin timp un avc trombotic. Dat fiind ca suferă de mai mulți ani de poliartrita reumatoidă și era staționara de ceva timp deși in ultima lună a avut dureri si diverse încheieturi umflate (din cauza pandemiei de covid am amânat visita la doctorul său) as vrea sa știu cum trebuie să ne comportam acum când se întoarce acasă cu hemiplegie și afazie. Temem ca va avea dureri din cauza poliartritei,ce trebuie făcut? Ce calmante pot fi utilizate? (Ea se ocupa singura de problema asta, era foarte indipendenta)

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Sorina Mustățea - Medic Primar Reumatologie, Expert DOC


Bună ziua. Recomandarea mea este să luați legătura telefonic cu medicul reumatolog în numele mamei dvs. pentru a discuta cu el schema de medicație remisivă pentru poliartrita reumatoida, care era la momentul dinaintea AVC. Medicul să să vă sfătuiască dacă în contextul AVC recent schema de medicație pt. poliartrita reumatoidă se modifică sau rămâne la fel. Până la momentul în care veți primi indicații de la medicul curant, mama dvs. să nu ia AINS, având în vedere AVC-ul recent. Pentru calmarea durerilor articulare, poate lua Paracetamol. Multă sănătate!
 


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.