Astmul si betablocantele

As dori sa stiu daca pot lua betablocante daca sufar de astm bronsic (diagnosticat in urma cu 3 ani). Fac crize de tahicardie de mai bine de 10 ani, iar cardiologul mi le-a scos, desi cat timp le-am luat faceam foarte rar crize. Acum iau Noliprel (2,5/0,625 mg) pentru hta gr.I si Symbicort (160/4,5) 2puf/zi. Mentionez ca am 36 de ani. Multumesc anticipat!

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Răzvan Lungu - Medic Specialist Pneumologie, Expert DOC

Beta-blocantele sunt clar contraindicate în astmul bronșic! Noliprelul nu este. Poate ar trebui să discutați cu cardiologul dvs. dacă sunt necesare investigații suplimentare, deoarece HTA la vârsta dumneavoastră poate fi și secundară altei boli. Din domeniul meu de activitate, puteți avea sindrom de apnee în somn mai ales dacă aveți ceva kilograme în plus, dacă sforăiți sau dacă partenerul de somn a observat opriri de respirație în timp ce dormiți.


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.