Astm la copil de 6 ani

Bună ziua! Am un băiat de 6 ani, acum doi ani a fost diagnosticat cu astm cu predominanță alergică, i s-au făcut analize de sânge și Ig E totale a avut rezultatul 610, i s-a prescris Singulair și Ventolin și Flixotide la nevoie, precizez că nu face crize, doar are episoade de tuse, acesta fiind și motivul pt care am ajuns la medic: tuse. Acum după 2 ani Ig E este 300, tușește mai rar. Vreau să va întreb dacă astmul se poate diagnostica doar cu această analiză, nu aș vrea să îi dau acest medicament în fiecare zi, menționez că el mai are și oxiuri și am citit că acest indice este mărit și din cauza aceasta, ce credeți - să îi fac și alte analize pt a ști sigur dacă are astm? 

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Răzvan Lungu - Medic Specialist Pneumologie, Expert DOC

Copiii de 6 ani pot face spirometrii. E nevoie de o persoană care sa aibă experiență în efectuarea spirometriilor la copii deoarece poate fi mai dificil. 

Flixotide-ul este un tratament de întreținere deci nu se administrează la nevoie. Se fac și tratamente de probă dacă diagnosticul nu este sigur dar încă odată, aceste tratamente se administrează zilnic, cel puțin 2-3 luni. 

Totuși, diagnosticul cel mai precis în cazul unui copil de 6 ani îl face medicul pediatru analizând simptomele copilului și examinându-l. Vă trebuie și un consult alergologic, cu siguranță, ca să vedeți la ce anume este alergic copilul dvs.


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.