Astigmatism hipermetropic drept

Se poate vindeca de la sine astigmatismul hipermetropic odata cu inaintarea in varsta? (Varsta actuala 63 ani și diagnosticul inițial pus în anul 1970)

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

buna ziua, nu precizati marimea dioptriilor... pot  exista situatii cand  prin detensionarea muschilor oculari se produc unele mecanisme care imbunatatesc relativ sau aparent vederea,  in vicii de refractie foarte usoare, mai degraba de tip miopie,  insa "vindecarea " de la sine nu este posibila . Astigmatismul reprezinta un deficit de curbura al corneei care nu se vindeca de la sine, iar odata cu inaintarea in varsta hipermetropia se accentueaza....

 


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.