Artrita

Buna seara, Ma numesc Sandu Fanel, de aproape un an am probleme la genunchii am avut lichid la ambii genunchi mia fost extras si introdus cortizon de mai multe ori, ma aflu in Italia medici de aici mi-au spus ca am artrita reumatoida, am fost si la alti medici care mi-au dat alte rezultate deci in final nu stiu exact ce problema am!! Din februarie anul trecut fac un tratament cu salazopirina, metrotrexat si folina, dupa ceva timp nu am mai facut lichid si am inceput sa merg normal, tratamentul il fac incontinuare , doar ca ma dor cand stau mult in picioare, as vrea sa stiu exact ce probleme am, medicii de aici din Italia nu sunt prea interesati sicisturile sunt enorme chiar si pentru o simpla vizita de 5 min! Astept un raspuns! Multumesc si o seara buna!.

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Sorina Mustățea - Medic Primar Reumatologie, Expert DOC

Diagnosticul de artrita reumatoida se bazeaza pe afectarea articulara (durere si tumefactie articulara, adica articulatie umflata), rezultatele analizelor de sange (factor reumatoid, anticorpi anti CCP, VSH si PCR), durata semnelor si simptomelor raportate de pacient. Fiecare dintre cele enumerate primeste un scor, iar suma lor orienteaza catre un diagnostic de artrita reumatoida.

Tratamentul pe care l-ati primit pentru artrita reumatoida (salazopirina si metotrexat in asociere cu acid folic) este corect. Inteleg ca ati raspuns la tratament, ca nu mai aveti tumefactii articulare. In cazul in care nu veti mai raspunde la acest tratament sau raspunsul este partial, se poate trece si la alt tratament. Poate o solutie ar fi si un consult de specialitate cand va intoarceti in tara (chiar si pentru o perioada scurta).


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.