Aronia in boala autoimuna Hashimoto

Buna ziua, Intrebarea este daca fructele de aronia in diverse forme (proaspete, uscate, ceai, suc, tinctura) pot fi luate de catre cei care sufera de Hashimoto, tinand cont ca se pare ca ar contine si Iod. Si daca da in ce cantitate si sub ce forma (proaspete, uscate, ceai, suc, tinctura) si cat timp. Si daca exista alte contraindicatii. Multumesc

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

 

buna ziua, din moment ce suferiti de hipotiroidie si boala hashimoto, consumul aroniei nu va influenteaza starea de sanatate .Ceea ce este important in cazul dvs este sa va mentineti starea de eutiroidie, prin administrarea de Eutirox in concentratiile prescrise de medicul dvs endocrinolog.  Puteti onsuma aceste fructe preferabil proaspete (cele uscate au multa fructoza) in limita bunului simt, dupa plac, este un fruct bogat in antioxidanti si nutrienti valorosi, fibre, insa nu are un rol terapeutic in Hashimoto.


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.