Are legatura prolactinomul hipofizar cu cresterea in greutate? Este in regula tratamentul cu Dostinex?

Buna ziua, Am 29 de ani, 1.75 m si 74 kg. In urma tuturor analizelor generale de sange + endocrinologie + ginecologie + ecografii, au rezultat urmatoarele nereguli: Prolactina marita = 1094 (intervalul fiind 102-496) Prolactina dupa PEG = 480.6 (intervalul fiind 75-381) In urma unui RMN la hipofiza = microadenom de 3 mm FT4 = 11,25 (intervalul fiind 12-22) TSH = 4,18 (intervalul fiind 0.270-4.20) Colesterol total = 213.4 (intervalul fiind 120-200) Endometru = 17 mm Simptomele pe care le prezint eu sunt: dismenoree severa, crestere in greutate (aprox. 20 kg in 4 ani). Nu am alte probleme, iar ciclul este regulat, la 28 de zile. 1. Mi s-a recomandat tratament pentru hipotiroidie subclinica cu Euthyrox, zilnic 25 mcg, iar pentru hiperproteinemie cu Dostinex,1 cp. de 2 ori / sapt. Este ok sa iau tratamentul cu Dostinex? Mi-e frica sa nu ma deregleze, sa-mi afecteze stomacul sau ficatul, pe termen lung. Am auzit si de varianta Vitex, dar este bun de ceva in cazul meu? 2. Mentionez ca am inceput sa iau in greutate, putin cate putin, imediat ce am inceput sa iau Yasmine, acum 4 ani, recomandat de medic. Avand senzatie de greata, dupa 3-4 luni le-am intrerupt, si nu am mai luat nimic de atunci, dar am continuat sa ma ingras. De ce s-a intamplat acest lucru? Poate fi de vina Yasmine, hipotiroidia sau prolactina? Credeti ca 4Femina m-ar ajuta sa slabesc acum? Sau ce alta varianta as avea? Multumesc.

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Raluca Hera - Medic Primar Obstetrică Ginecologie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Prolactinomul se caracterizeaza prin cresterea brusca in greutate deci da, are legatura. Dostinex este un tratament adecvat.


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.