Anxietate, stari de nervozitate

Buna ziua

Am nascut acum doi ani o fetita minunata. A doua zi dupa nastere inca eram in spital internata cand sotuL a venit seara in vizita la mine si a spus ca el trebUIE sa plece in cursa (este sofer de camion si am inteles).Pe urma la o jumatate de ora dintr-o data am inceput sa plang si l-am chemat inapoi si de atunci a inceput greul pentru mine.

Am ajuns acasa si toata lumea sarea deja pe mine cu sfaturi si pe mine asta m-a bulversat, nimic din ce faceam nu era bine, numai cum ziceau ei era bine. Si pe mine asta m-a dat pe cap pentru ca nu puteam sa-i comentez nimic mamei soacre. Si am tot tinut in mine. Am avut ceva probleme dar nu foarte grave cu tiroida dar acum sunt pe tratatment cu euthyrox de 50 mg si merge bine, analizele au iesit bine.

Problema este de fapt ca mie nu-mi place singuratatea, chit ca sunt cu fetita mea acasa, dar pe mine ma omoara gandul ca sotul nu este ca este plecat ca trebuie sa ma descurc singura, aceeasi rutina in fiecare zi, fetita mea este foarte mamoasa si nu vrea sa stea cu nimeni. In concluzie eu eram inainte mereu cu zambetul pe buze, radeam nu-mi faceam probleme, mereu ma aranjam, ma machiam, acum nu mai am chef de nimic.

Cum eram acum doi ani si cum sunt acum... mi-am mai revenit dar nu in totalitate....si am momente cand sunt asa mai depresiva seara, mai beau cat un ceai de somn linistit si ma linisteste si adorm. Mereu ma gandesc ca am datorii, ca este greu, sotul plecat eu nu muncesc deocamdata, ca nu ne ajung banii...nu ma pot relaxa sa ma bucur de nimic. Eu de fire sunt foarte sensibila si ma panichez foarte usor, am fost la un control psihologic dar mi s-a zis ca nu am nimic, ca sa mi se dea ceva medicatie, mi s-a zis ca trebuie sa ma autodepasesc sa ma regasesc eu singura, totusi m-am gandit sa va scriu sa mai cer o parere.....Ce am de facut?

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Elena Coman - Medic Specialist Psihiatrie, Expert DOC

Sfatul meu este sa va adresati unui specialist psihiatru. Simptomele pe care le descrieti se incadreaza intr-o tulburare de anxietate si un tratament sigur poate fi benefic. De asemenea as recomanda si o reevaluare endocrinologica deoarece afectiunile tiroidei se asociaza frecvent cu anxietate.


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.