ANTICORPI

Buna ziua , am facut o analiza din sange pt anticorpii dezvoltati de organism in urma infectarii cu covid . Cat timp si in functie de ce sunt imun la acest virus ? cum se interpreteaza rezultatul ? Multumesc !

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Buna ziua. Evidentierea nivelurilor de anticorpi anti-SARS-CoV-2 nu identifica altceva decat imaginea starii de imunitate la momentul testarii. Conform pozitiei curente a European Center fod Disease Control (ECDC), prezenta anticorpilor nu indica in mod direct si existenta unui efect imun protector. De asemenea, durata de remanenta in circulatie a anticorpilor anti-SARS-CoV-2 nu este pana in prezent determinata cu certitudine, rezultatele diferitelor studii efectuate neindicand in mod cert o anume durata de timp in care eventualul efect protector al acestora s-ar putea manifesta. O zi cu grija de sanatate!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.