Anticonceptionale pentru reglarea menstruatiei?

Buna ziua, doamna doctor. Am 16 ani si am probleme cu menstruatia, fiindca este neregulata. Prima data mi-a venit in 2016, am slabit, apoi mi-a mai venit anul acesta in martie, cu ajutorul pastilelor Duphaston, recomandate de medicul meu ginecolog. Din martie se fac aproape 4 luni si menstruatia inca nu da semne. Medicul ginecolog a spus ca vrea sa imi dea anticonceptionale, insa atat mamei mele, cat si medicului de familie nu li se pare normal sa iau anticonceptionale de la o varsta asa mica. Sincer, nici eu nu as vrea sa iau, fiindca imi este frica sa nu provoace vreun dezechilibru hormonal sau alte probleme. Dvs ce parere aveti? Multumesc!

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Raluca Hera - Medic Primar Obstetrică Ginecologie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

buna, nu este vorba de varsta atunci cand vorbim despre un tratament, probabil mama se sperie ca multe alte doamne crezand ca automat anticonceptionalelel presupun si viata sexuala, insa tratemntul recomandat de medicul tau are ca efect secundar contraceptia. cred ca ar fi bine sa urmezi tratamentul prescris, si sa mergi regulat pentru monitorizare imagistica/ecografica

citeste aici mai multe https://doc.ro/sanatate/anticonceptionale-tipuri-pareri-denumiri-informatii-complete


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.