Angiomale cherry rupta

Buna dimineata, duminica seara din gresala am rupt de pe piciorul stang o mica umflatura rosie. A sangerat cam 10 minute. M-am informat pe net si am vazut ca asa le spune, angiomale cherry. Sunt periculoase? Ce sa fac? Va multumesc.

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Laura Mocanu - Medic Specialist Dermato-venerologie, Expert DOC

Bună ziua. Dacă este vorba într-adevăr de un angiom, atunci nu aveţi de ce să vă faceţi probleme. Angioamele sunt formaţiuni benigne, formate dintr-un grup de vase de sânge. Ele nu sunt periculoase. Apar şi cresc odată cu înaintarea în vârstă. Dacă se rup în urma unor traumatisme locale, pot produce neplăceri prin faptul că sângerează, uneori chiar mai abundent. Mai rar, tot în urma traumatismelor, se pot irita sau infecta. Nu aveţi de ce să vă faceţi griji. Pentru a scăpa de viitoare neplăceri, angioamele se pot cauteriza sau se pot trata cu lasere vasculare. V-aş recomanda totuşi să faceţi un consult la un medic dermatolog, care va stabili cu certitudine că este vorba de un angiom şi nu de vreo altă formaţiune existentă pe piele şi care are un aspect asemănător angioamelor. Numai bine!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.