Anemie prin carenta de fier, colon iritabil, premenopauza

- Hemoglobina(Hgb) 9.6 g/dL 12.00 - 16.00 - Hematocrit(Hct) 34.60 % 35.50 - 45.50 - Volum eritrocitar mediu(Mcv) 69.90 fL 80.00 - 99.00 - Hemoglobina eritrocitara medie(Mch) 21.10 pg 27.00 - 33.50 - Concentratia medie Hb/eritr.(MCHC) 30.30 g/dl 32.00 - 36.00 - Latimea distributiei eritrocitare 19.00 % 10.00 - 15.50 -Sideremie 27 Am un colon iritabil mai mult spre diaree,facut colonoscopie acum cativa ani,s-au descoperit niste diverticuli,hemoroizi care acum cativa ani au sangerat dar nu prea mult,facut endoscopie,o usoara hernie hiatala si gastrita. Mers la ginecolog,acum 2-3 ani menstruatii putin mai abundente dar acum sunt mai putine-premenopauza (47ani). Cu toate aceste hemoglobina in loc sa stagneze a scazut. Nu am facut tratament pt anemie decat luam 4-5 zile pe an preparate de fier si credeam ca e de ajuns (stomacul meu nu suporta orice si oricat)Am si o mica lipsa de calciu. Ma simt foarte slabita! Acum iau altrifer1/zi. Va rog sa-mi spuneti care este urmatorul pas pe care trebuie sa-l fac? Multumesc!

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Mihaela Andreescu - Medic Primar Hematologie Clinica

Feritina? Capacitatea totala de legare fier (CTLF) cum sunt? Ar trebui luat un tratament cu fier corespunzator Tardyferon fol sau Maltofer fol 2tb/zi sau daca nu este tolerat fierul oral atunci trebuie trecut pe preparate injectabile, la care se asociaza Vit C pt cresterea absorbtiei in cazul preparatelor orale si vitam B6 1tb/zi cu monitorizare criza reticulocitara si corectarea constantelor (sideremie, feritina, CTLF) in dinamica.


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.