Anemie bebe 6 luni

Buna ziua. Va rog sa imi spuneti ce semnifica daca urmatoarele analize au valorile scazute: hemoglobina-9.6[10.3-14.1]; hematocrit-29.2[32-44];volum eritrocitar[96-97]\ feritina 22.28[12-327] ;limfocit-72.6%[40-70]; neutrofil 13.1%[15-50]; monocit-11.3%[<=10];monocit-1.08[0.3-1];sideremia-42[27-109]. Este anemie? Ar fi necesar supliment de fier? Copilasul este alaptat exclusiv si are 6 luni. Multumesc.

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Mihaela Andreescu - Medic Primar Hematologie Clinica

Da. Este o anemie usoara. Dar trebuie sa va sfatuiasca medicul hematolog pediatru, deoarece exista multiple particularitati copil-adult si nu as vrea sa ma bag intr-o specialitate (hematologia pediatrica) ce nu face obiectul meu de expertiza. 


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.