analize premergatoare in vederea unei consultatii

Buna ziua, In urma cu 4 ani, iulie 2017, la virsta de 70 ani, am suportat o prostatectomie radicala in urma unui diagnostic de tumora maligna (PSA = 8ng/ml, biopsie cu ADKP Gleason 7). De atunci periodic la 3 luni efectuez o determinare a PSA si anual un RMN sau CT. Din noiembrie 2020 s-a observat o usoara creste a PSA (0,011) ajungind in martie la 0,022. Simultan, in aprilie 2020, examenul RMN a semnalat “aparitia unei colectii lichidiene intervezicorectale pe dreapta, cu aspect cloazonat de 15/24 mmin plan axial si o extensie cranio-caudala pe 40mm”. Intrebare pe care v-o adresez este daca sint motive de ingrijorare si daca este cazul, in vederea unuei consultatii, ce analize ar trebui sa pregatesc. Va multumesc, Ion Minca 0727411298

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Cătălin Costovici - Medic Primar Oncologie Medicală, Expert DOC

Bună ziua! Se impune o consultație la medicul oncolog în viitorul apropiat. PSA ajută la monitorizarea evoluției și probabilității de vindecare cu tratament, cum ar fi radioterapia sau o intervenție chirurgicală. Medicul dumneavoastră ia în considerare, de asemenea, și alți factori, cum ar fi stadiul de cancer, gradul de cancer și scorul Gleason în determinarea prognosticului. O zi cu grijă de sănătate! 


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.