Analiza colesterol

Din 2003 am probleme cardiace,și de atunci fac eriodic analize pt colesterol, trigliceride și tot ce mai este necesar, în ultimile 4 luni am făcu analizele de doua ori, și la colesterol am o neînțelegere, iată valorile ultimei analize din 16 ianuarie 2021,colesterol total seric 267 colesterol,, bun"47,7 iar cel,, rau"263,citind articolul dv(dna dr Cuzino) despre calcularea colesterolului total, am rama cu o nelămurire, analiza mea e corecta sau, precizez ca în toți acești ani, de cind am aceasta problema simt sub tratament inclusiv pt colesterol. Va mulțumesc.

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Bună ziua. Este posibil, ca în funcție de laboratorul unde vă faceți analizele, aceste valori să difere. Însă, pe lângă tratamentul pe care-l aveți de la medic, să faceți și anumite schimbări în stilul de viață: reducerea cantității de grăsimi saturate animale și grasimi trans din produsele de tip junk food și creșterea consumului de grăsimi bune din pește, uleiuri presate la rece și semințe. Mai multe despre aceste schimbări în stilul de viață, puteți să citiți aici: https://doc.ro/colesterol/valori-normale-colesterol. O zi cu grijă de sănătate!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.