analiza BRCA1-BRCA2

Buna ziua, Mama mea este diagnosticata cu adenocarcinom mamar lobular invaziv,eu doresc sa imi fac testele genetice apoi sa merg cu rezultatele pentru interpretare.Va rog sa imi recomandati un centru unde pot sa imi fac analizele apoi restul investigatiilor rmn mamar,mamografie etc. In urma investigatiilor din Arad unde si locuiesc mi-au descoperit un ganglion axilar care trebuie urmarit. Sau cum credeti de cuviinta sa ma sfatuiti. Multumesc !

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

buna ziua, in primul rand imi pare rau ca mama dvs a primit un asemnea diagnostic, este important ca atat dansa,( cat si dvs., profilactic  )sa va adresati iunui centru universitar- poate Timisoara, Cluj pentru a beneficia  de cea mai buna abordare terapeutica si de diagnostic , in cazul dvs.. In al doilea rand, pot sa va spun ca testele genetice relevante sunt foarte scumpe- minimum 1500 euro, poate chiar mai mult, de regula recoltarea e in Romania si se trimit spre analiza in Germania, Austria, Anglia SUA. Cele de cateva sute de lei au o rata de eroare uriasa si practic aruncati banii. 

ca sa intelegeti mai bine care sunt calitatile pe care trebuie s ale indeplineasac testele genetice si cum sunt utilizate in scop de diagnostic, dar mai ales in gestionarea abordarii terapeutice a cancerului de san, va rog regasiti aici un site cu informatii http://nucleoshealthcare.com/ro/acasa/

Nu imi precizati varsta dvs si ce fel de suspiciuni ridica acest ganglion axilar si de cand il aveti.  cred ca este important este sa il urmariti imagistic si eventual sa faceti o biopsie daca intervin in interval de cateva luni, modificari. Altfel echografie Dopller la san, nu fumati, nu consumati alcool, mentineti o greutate normala, faceti sport, masaj, plimbari relaxante si evitati pe cat posibil stresul inutil. tinem legatura si sanatate multa dvs si mamei!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.