Amorteli picioare si degete

Imi simt degetele de la picioare (ambele) si in general partea din fata a talpei piciorului amortita, ca si cum as avea piciorul degerat si asta de cateva luni de zile. Am incercat cu masaje ale zonei dar nu da rezultate. Mentionez ca o perioada foarte mare de timp am fost obligat la munca sa folosesc acei bocanci cu bot metalic. Nu am diabet dar fumez si beau destul de mult dupa anumite standarde. As dori sa imi dati o indicatie, carui tip de doctor specialist trebuie sa ma adresez pentru a obtine un diagnostic. Va stau la dispozitie cu oricare alte informatii suplimentare. Mi s-a spus ca unui reumatolog sau unui neurolog. Va multumesc pentru ajutor! 

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Sorina Mustățea - Medic Primar Reumatologie, Expert DOC

Simptomele dvs (amorteli la nivelul picioarelor), persistenta acestora, faptul ca aveti afectare bilaterala orienteaza catre o neuropatie periferica. Cauzele sunt multiple: consumul de alcool pe perioada indelungata, insuficienta renala, deficitul de vitamina B12 si acid folic, diabetul zaharat (cauza exclusa in cazul dvs),  expunerea la substante chimice industriale, solventi, compusi toxici, metale grele.

Este recomandat un consult neurologic. Pe baza discutiei cu dvs, a intrebarilor suplimentare din cursul consultului, a examenului clinic, a rezultatelor analizelor de sange (ALT, AST, GGT, uree, creatinina, dar si al altor analize specifice indicate pentru a identifica una din potentialele cauze ale neuropatiei expuse mai sus), pe baza evaluarii sensibilitatii tactile, termice, dureroase si vibratorii la nivelul membrelor inferioare, a unui eventual test de evaluare a vitezei de conducere nervoasa se poate stabili un diagnostic cert si sunt date recomandari ulterioare de tratament.


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.