Amigdale

Bună seara! Ați vorbit dvs intr-o emisiune despre posibilitatea de a poliza amigdale.Fratele meu are de câteva luni amigdalita acuta.în urma analizelor a rezultat că nu are stafilococ și au ieșit bine si aslo și fibrinogen.Nu mai știm ce sa facem și nu ar vrea sa le scoată. Va rog sa ne ajutati cu referințe legate de polizarea amigdalelor.O seara placuta!

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

buna seara, probabil ca va referiti la tratarea amigdalelor(chiar si a vegetatiei adenoidiene) cu ajutorul terapiei cu  radiofrecvenţă, la care se conectează un electrod ce poate ajunge pana la temperatura de 65 grade Celsius, care prezinta un dublu efect: topeşte amigdalele sau polipii şi coagulează ţesuturile, cu absenţa hemoragiei în timpul operaţiei, interventie care se face la spitalul Grigore Alexandrescu , de exemplu- dinBucuresti, dar si la alte clinici ORL din spitalelel municipale sau judetene din tara, precum si la majoritatea clinicilor particulare cu sectii ORL . sanatate multa!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.