Ameteala, tinitus, glande imflamate, frisoane

Incepand cu jumatatea lunii martie, am senzatii de ameteala, tinitus, frisoane. Dupa o saptamana, tinitusul a disparut si a reaparut dupa alte 2 saptamani, urmate de inflamatii ale glandelor din jurul urechilor. La recomendarea medicului, am luat amoxiclav si apoi amoxilicilina, fara nici o imbubatatire. Dupa o perioada, glandele gatului s-au inflamat, fiind din ce in ce mai dificil de inghitit chiar si o simpla pastila. De precizat faptul ca glandele gatului nu se inflameaza concomitent, de obicei se intampla ori pe partea stanga, ori pe partea dreapta, conducand la dureri faciale si senzatia de masca. Pe langa toate acestea trebuie sa mentionez ca am si nasul infundat in fiecare dimineata de mai bine de 3 luni, ducandu-ma cu gandul la o alergie. Puteti sa imi spuneti va rog ce as putea face?

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Bună ziua. În primul rând, ar trebui să faceți un exudat nazal și faringian, în vederea depistării anumitor bacterii (streptococi si stafilococi) care pot fi de vină pentru inflamarea gâtului. Pentru că ați acuzat amețeală și tinitus, recomandarea mea este să mergeți cu rezultatul exudatului la un ORL, pentru analize suplimentare, dacă este cazul. Multă sănătate!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.