Amblimiopie și hipermetropie la copii

Am fetița de 5 anisori care suferă de amblimiopie și hipermetropie la ochi . Mi sa spus că este un început de strabism. Am făcut întâi ocluzare la ochiul stâng deoarece vedea cu el 40 la sută și-a revenit dar în 3 luni am pierdut ochiul drept care vedea 100 la 100 acum vede cu el doar 20 . Facem din nou ocluzare . Nu știu unde greșim . Mi sa spus că oricum va trebui operata . Am pornit și am mers la medic deoarece ii fugeau ochii. Vreau să mă lămuriți că nu mai înțeleg nimic și nici nu mi sa explicat concret boala . Am căutat eu pe internet despre ea. Va mulțumesc mult!

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Bună ziua,

Cu siguranță este o situație foarte complicată, dar numai un medic specializat în oftalmologie pediatrică poate da un răspuns adecvat. Însă, vă recomand călduros să cereți și o a doua opinie, la un alt medic specialist, dacă simțiți că cel care se ocupă acum de copilul dumneavoastră nu gestionează corect situația. Sau măcar insistați să vă clarifice nedumeririle, să vă explice clar și într-un limbaj ușor de înțeles ce se întâmplă.

Sănătate și numai bine!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.