Am lesinat din cauza paracetamolului luat impotriva covid

Buna ziua, Mama mea are covid si de 5 zile a luat paracetamol 3 pe zi plus antibiotic. Azi noapte incercand sa scada temeratura a luat iar paracetamol si dimineata a avut o durere foarte mare in dreapta si a lesinat. Imi spuneti va rog, este in pericol ficatul? Ce pastile ar putea sa ia ca sa curete rapid ficatul. Ar trebui sa chemam salvarea sa ii faca o perfuzie? Acum se simte cat de cat ok. Temperatura este 37.2°. Cum am putea sa tinem temperatura sub control, fara pastile? Multumesc mult!

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Buna ziua! Ne pare rau ca va confruntati cu aceasta situatie. In primul rand, nu ne-ati precizat daca tratamentul mamei dvs. a fost recomandat de catre medic. Optiunea auto-medicarii in acest caz nu este indicata. Trebuie sa vorbiti cu medicul de familie sau sa sunati de urgenta la 112 daca starea mamei dvs nu este buna. Este posibil ca lesinul sa fi survenit din cauza bolii si nicidecum din cauza administrarii de paracetamol. Vorbiti cu medicul de familie. Mai multe detalii gasiti aici -- https://doc.ro/sanatate/de-la-simptome-la-diagnostic-si-tratament-pasii-pentru-a-invinge-coronavirus-si-alte-boli-virale Multa sanatate! 


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.