Am intarziat cu inelul contraceptiv

Buna ziua, am o problema legata de nuvaring. Am scos inelul cu o zi dupa intervalul de 21, adica in ziua 22, dar am intarziat sa il pun pe cel nou cu aproximativ 12 ore, iar la 3 zile nu am respectat precautiile suplimentare si nu am folosit prezervativ. Am luat acum 4 luni o pastila de a doua zi si nu stiu daca este in regula sa iau iar atat de repede. Mentionez ca ultima data nu mi-a aparut menstruatia, deoarece era prima data cand foloseam contraceptie hormonala. Cea de dinainte s-a terminat teoretic in 7 iunie, practic am avut o usoara sangerare pe toata perioada de utilizare a inelului. Va rog din suflet sa imi dati o parere.

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Raluca Hera - Medic Primar Obstetrică Ginecologie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

buna, intrebarea este daca te ai asigurat inainte de a pune prima oara inelul- in iunie,  ca nu esti insarcinata. sfatul meu este sa faci un test de sarcina si sa mergi la ginecolog sa faci o echografie; Dealtfel ai fi putut sa ramai insarcinata si in acst interval semnalat, intre montarea noului inel si cele 3 - daca ai avut contact sexual,  chiar daca inelul descarca hormoni, cele 3-4 zile practic anu au fost acorperite de contraceptive. Sangerarea este fireasca, as acum semnaleaza producatorul insa sunt cazuri si cazuri. pentru siguranta ca esti sau nu insarcinta,  poti face un test HCG din sange

mai multe gasesti aici https://doc.ro/sanatate/cum-imi-dau-seama-ca-sunt-insarcinata


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.